En İyi Olgu Sunumu Yarışması

En İyi Olgu Sunumu Yarışması

"EN İYİ OLGU SUNUMU" YARIŞMASI

 

Değerli İç Hastalıkları Uzmanları;

McMaster Üniversitesi önderliğinde düzenlenen ve derneğimiz tarafından da desteklenen MIRCIM (McMaster International Review Course in Internal Medicine) İç Hastalıkları Uluslararası Güncelleme Kursu bu yıl 11-13 Mayıs 2023 tarihleri arasında Polonya’nın Krakow şehrinde düzenlenecektir.

Her yıl olduğu gibi bu yılda kurs kapsamında "En İyi Olgu Sunumu Yarışması"  düzenlenecektir. Olgu yarışmasına her ülkenin ulusal derneği tarafından seçilen en iyi 10 Olgu Sunumu gönderilmektedir. Farklı ülkelerden gönderilen olgular MIRCIM tarafından belirlenen uluslararası jüri tarafından seçilecek ve seçilen en iyi 20 olgu sunumu “Dahiliyede Klinik Vakalar: Uygulama Yoluyla Öğrenme” oturumunda sözlü sunum olarak sunulacak, ilgili jüri tarafından seçilen olgu sunumlarına ödül verilecektir.

Bu yıl derneğimiz tarafından da "En iyi Olgu Sunumu" yarışması düzenlenecek olup yarışmaya katılan ve derneğimiz tarafından seçilen en iyi 10 Olgu Sunumu MIRCIM yarışmasına gönderilecektir.

Derneğimiz (kendi seçtiği 10 vaka içerisinden) SADECE MIRCIM tarafından belirlenen jüri tarafından 11 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan “Dahiliyede Klinik Vakalar: Uygulama Yoluyla Öğrenme” oturumuna sözlü bildiri olarak kabul edilen adayların kursa katılımlarını (kurs, konaklama ve seyahat giderleri) karşılayacaktır. 

Poster sunumları vb seçilen vakalar bu desteğin dışındadır.”

İlgilenenlerin olgu sunumlarını 21 Şubat 2023 tarihine kadar MIRCIM Olgu Sunumu konu başlığıyla tihudernek@gmail.com adresine e-posta ile göndermeleri gerekmektedir.

MIRCIM ve katılım koşulları ile ilgili detaylı bilgiye https://empendium.com/mircim/info/130623,contact.html adresinden ulaşılabilir.

 

KATILIM KOŞULLARI: 

  1. 35 yaşının altındaki İç Hastalıkları Uzmanları veya asistanlığının son iki yılındaki araştırma görevlileri
  2. Olgu sunumu Özellikleri;

Daha önce başka bir yerde yayınlanmamış olgu sunumları; Olgu sunumları tanı, tedavi veya her ikisiyle ilgili orijinal bir durumu bildirmelidir.

Aşağıdaki kategorilerden birine uymalıdırlar:

  • Nadir vakalar
  • Olağandışı durumlar veya nispeten yaygın bir durumun komplikasyonları olan vakalar
  • Zor ve farklı şekillerde teşhis edilen vakalar
  • Diğer nedenlerle yüksek eğitim değeri olan vakalar
  1. Sunum Dili İngilizcedir.